Twee zwarte sterren

Kom je gewoonlekkerevenmeedansen, morgen / vrijdag 22 juni vanaf 21u in Utrecht?

attachment.jpeg

Twee zwarte sterren die samen heel de wereld aankunnen.

Lovende woorden uit NRC Next, vanmorgen. Over de videoclip die rap-icoon Jay Z (48) en popkoningin Beyoncé (36) deze week lanceerden, opgenomen in het Louvre.

Ooit het paleis van de Franse monarchie. Nu een museum vol iconische kunstwerken en een van de meest elitaire plekken van Europa. In deze video het decor van twee ontspannen poserende, moderne pop-iconen en hun dansers. Zwarte cultuur, in een door witte (en koloniale) kunst gedomineerde wereld. Schoonheid, die inzoomt op veelzeggende details van legendarische schilderijen en kunstwerken, en de schitterende sierplafonds en locatie. Met prachtige beelden, zoals een donkere, knielende engel op sneakers, een zwarte man die ontspannen zijn haar laat kammen voor de Mona Lisa en dansroutines die verwijzen naar de protesten in het American Football tegen racisme en politiegeweld.

De moderne trapbeat waarmee Beyoncé rapt en de nonchalante grootspraak waarmee Jay Z beroemd werd, zijn misschien niet je liefste soorten (dans)muziek. Maar we gaan met onze tijd mee en de clip is schitterend:

Morgen rond 22u bij ons op groot scherm te zien, horen en bewonderen / afgrijzen.

attachment.jpeg

Twee zelfverzekerde, talentvolle en onafhankelijke zwarte sterren met hun eigen muziekbedrijven en streamingdienst, die samen heel de wereld aankunnen… Doet dat niet denken aan hoe The Beatles eind jaren ’60 de grootste band van de wereld werden, hun eigen platenlabel lanceerden en John Lennon spraakmakende peace-ins organiseerde in de grootste hotels van de wereld. 

Vanavond 22u55 ‘Eight days a week’ in Het Uur van de Wolf.

attachment.jpeg

Gewoon lekker dansen. 
Op swingende muziek. Van de jaren ’60 tot een beetje van nu. 
Met vrienden en vrienden-van-vrienden: breng die dus gerust mee!
In onze kelder onder Oudegracht 186, Utrecht, ingang aan de Werf.
10’ lopen vanaf CS / vlak achter Parkeergarage Springweg.
Tussen 21 en 1 uur. Toegang 7 euro.
 
The Beat is Rhythmiseen onder-ons initiatief van Ineke Barels, Bert Harmelink& John Miltenburg. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.